Ειδήσεις

Published on April 24th, 2014 | by fileto

0

Αντέχουν τα αναχώματα στον Έβρο για υπερχείλιση

Σταθερές αλλά επάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαίλοβγκραντ στη Βουλγαρία.

Στις 21:00 της Τρίτης, στα σημεία μέτρησης των Κομάρων η στάθμη άγγιξε τα 5,10 μ. με όριο επιφυλακής τα 4,80 μ., του Πυθίου τα 5,00 μ. με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ. και των Κήπων τα 3,70 μ. με όριο επιφυλακής τα 4,60 μ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της ταχύτητας και του όγκου των νερών που εισρέουν από την Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου.
Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Εν τω μεταξύ, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς έχουν ειδοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους να μην πλησιάζουν την κοίτη του Έβρου και των παραποτάμων του, απομακρύνοντας από την παρέβρια περιοχή ζωικό κεφάλαιο, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των νερών στους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο και Έβρο, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλοβγκραντ.

Με επείγουσα ανακοίνωση της Περιφέρειας και για την αποφυγή ατυχημάτων σε περίπτωση πλημμυρών, καλούνται οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν άμεσα τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές κοντά στις κοίτες των τριών ποταμών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑