Ειδήσεις

Published on June 25th, 2014 | by fileto

0

Προσοχή στο γκρίζο της Θράκης, επισημαίνει ο Στυλιανίδης

Σε συνέντευξή στου στο Βήμα Fm ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης επισημαίνει ότι: “Κατά τη γνώμη μου, οι ετικέτες δεξιάς-αριστεράς έχουν καταπέσει.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ συγκεκριμένα και συγκεκριμένος είναι και εθνικός της προσανατολισμός. Εάν δεν βγούμε στην αντεπίθεση, για να μιλήσουμε για μια Ευρώπη των κρατών-μελών που θα λέει και θα εννοεί την Ευρώπη της αλληλεγγύης με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν δύο πράγματα που χτυπούν καμπανάκι κινδύνου: το ένα είναι η στροφή του εκλογικού σώματος προς την άκρα δεξιά, υιοθετώντας και ιδεολογήματα που είναι έξω από την ελληνική κουλτούρα και το δεύτερο είναι το γκρίζο του χάρτη στη Θράκη, όπου εμφανίζονται διαχωριστικές γραμμές και φαντάσματα του παρελθόντος, παρά την προσπάθεια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια χριστιανοί και μουσουλμάνοι για την οικοδόμηση μιας πραγματικής επικοινωνίας”.

Η επισήμανση αυτή είναι απόρροια μιας σειράς ενεργειών του θρακιώτη βουλευτή για την ανασύσταση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, αίτημα το οποίο έχει επιδόσει στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Βαγγέλη Μειμαράκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑