Άποψη - Γνώμη

Published on August 15th, 2014 | by fileto

0

Συν Παναγιά και χείρα κίνει, Νότη μου!

Έπρεπε να περάσουν χρόνια πέντε χρόνια από τότε που η Ελλάδα ζήτησε την βοήθεια των ξένων για να γίνει επιτέλους κράτος, όπως έλεγαν.

Έπρεπε να χυθεί και να χύνεται συνεχώς αίμα στους δρόμους, να έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, να στραπατσαριστούν οι νέοι, τα νοικοκυριά και να βυθιστεί η χώρα στην ανείπωτη απόγνωση για να βγεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και να δηλώσει: «Το μεγαλύτερο λάθος της τρόικας ήταν η υπερφορολόγηση».

Ναι ανερυθρίαστα αυτό είπε ο σοφός Νότης  Μηταράκης στον οποίο η χώρα στηρίζει ελπίδες ανάπτυξης , επιβεβαιώνοντας την πρόδηλη εκδοχή ότι τελικά οι υπουργοί οι οποίοι συνομιλούν και συναποφασίζουν με την Τρόκα, τελικά είναι γλάστρες.

Κάποτε μου είχε διηγηθεί κάποιος ως πολιτικό κουτσομπολιό πως όταν ένας υπουργός ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό, αλήθεια Πρόεδρε τι πρέπει να κάνω με την Τρόικα, εκείνος απλά του είπε «να πέσεις στα τέσσερα». Όχι δεν το πίστεψα.

Ο ίδιος ο Μηταράκης δήλωσε στην εφημερίδα Real News, ότι η φορολογία των ακινήτων πρέπει να περάσει στις περιφέρειες και τους δήμους και οι ίδιοι να αποφασίζουν για το ύψος του φόρου. Μπα γιατί δεν το προτείνατε στους σοφούς του Υπουργείου Οικονομικών και γίνατε όλοι σούργελα με τα καμώματα του ΕΝΦΙΑ που οι στάνες πληρώνονται ως ακίνητα στο Κολωνάκι.

Και έδωσε και μια είδηση ότι η τρόικα φεύγει αλλά το σημαντικό είναι να μην ξαναγυρίσει.

Μα θα ξαναγυρίσει και μάλιστα τώρα που είδε με τι έχει να κάνει, το ενδεχόμενο να μην ξαναχτυπήσει το κουδούνι μας θα είναι από αηδία και εφόσον καταλάβει ότι η ρήση του Κολοκοτρώνη ότι το «δοβλέτι αυτό δεν χαλιέται ούτε και φτιάχνεται» ισχύει και σήμερα.

Και το πλοίο φεύγει και παίρνει μαζί του και ελπίδες και όνειρα και αναστεναγμούς.

Τι να περιμένουμε ακόμη όταν ξαφνικά κατάλαβαν μερικοί ότι δίνανε ταμείο ανεργίας σε λίγους ανέργους, οι οποίοι αν και είχαν ανάγκη ακόμη και την ξεφτίλα των 350 ευρώ, μάθαιναν στο γκισέ ότι δεν το δικαιούνται.

Τώρα λέει ξαφνικά θυμήθηκαν την αδικία και επεξεργάζονται ένα σχέδιο για τη χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ και το βάζουν  στο πακέτο κοινωνικών μέτρων που σκοπεύει να θέσει προς διαπραγμάτευση με την τρόικα στις αρχές του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση.

Για να ξέρετε το επίδομα παίρνουν μόλις 79.621 άνεργοι σε σύνολο 963.492 εγγεγραμμένων ανέργων. Μάλιστα παρατηρείται μείωση των δικαιούχων τη στιγμή που ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται.

Την ίδια ώρα δεν ξέρω ποιος είναι ο αρμόδιος ο οποίος θα βγάλει απανταχούσα ότι όποιος έχει ανασφάλιστο όχημα θα του αφαιρούν δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας.

Μα που τα σκέφτονται όλα αυτά, σε μια περίοδο που ο άλλος δεν έχει να πάρει ούτε ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο, έχει και τον ΕΝΦΙΑ στο κεφάλι του είναι και άνεργος και με την βενζίνη στα ύψη έχει το 1400άρι του παρκαρισμένο κάτω από τον παχύ ίσκιο της ελιάς.

Όμως καλοί μου Έλληνες μην το βάζετε κάτω, τα βάσανά σας τελειώνουν. Και ποιος το λέει αυτό;

Την ελπίδα του ότι η ημέρα της Παναγίας «να είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στον ιερό ναό της Παναγίας των Ξένων, στη Λευκάδα.

 

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία, και εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλά. Ελπίζω η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Μα το λέει ξεκάθαρα, Ελπίζω λέει. Και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, με την βοήθεια της Παναγίας.

Το καλό το άφησα για το τέλος.

«Σημαντικές πρωτοβουλίες για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση», ετοιμάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ. Αυτές, κατά τις ίδιες πηγές, αφορούν πρώτιστα το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα προετοιμάσουν και τη «μεγάλη “πολιτική” διαπραγμάτευση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που είναι θεμελιώδους σημασίας για την επάνοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή “κανονικότητα”».

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος –που «έχει σηκώσει το βάρος των δυσκολότερων στιγμών της τελευταίας τετραετίας»- επιμένουν στην ανάγκη να υπάρχει ένα «σαφές και σταθερό στρατηγικό πλαίσιο, στο οποίο να ανάγονται όλοι οι επιμέρους χειρισμοί -και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο». Και για να μην ξεχνιόμαστε συμπληρώνουν δε ότι «κάποιοι “λόγω κομματικής μικροψυχίας οδηγούνται σε αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και δεν στρατεύονται στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος”».

Τέλος, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, θα παρουσιασθεί «ο οδικός χάρτης για τη μεγάλη διαπραγμάτευση, την έξοδο από την κρίση, το νέο μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας και του κράτους, και τις προτεραιότητες για την απασχόληση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Άντε βρε τα βάσανα τελειώνουν. Άλλωστε το πλοίο το έχουν στον έλεγχό τους στιβαρά χέρια και με την βοήθεια της Παναγιάς …..!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑