Ειδήσεις

Published on August 27th, 2014 | by fileto

0

Ενδιαφέρον για τις ακτοπλοϊκες γραμμές του Βορείου Αιγαίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα δρομολόγια των νησιών του Βορείου Αιγαίου από την εταιρεία NEL Lines η οποία λόγω προβλημάτων δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε συμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα,  ότι η εταιρεία έχει κληθεί σε απολογία, της έχει δοθεί παράταση για να το κάνει και με βάση την απάντησή της θα ληφθεί η απόφαση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επεσήμανε ότι θα δοθεί οριστική λύση για τις μακροχρόνιες συμβάσεις του Βορείου Αιγαίου που δεν εξυπηρετούνται. «Η οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού και ιδίως του Αυγούστου ήταν αδύνατη, καθώς ολόκληρος ο ακτοπλοϊκός στόλος ήταν δρομολογημένος» τόνισε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει «όψιμο ενδιαφέρον» από δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες, την Βlue Star Ferries και την Hellenic Seaways (που εξυπηρετούν τη Χίο και τη Μυτιλήνη), για τα δρομολόγια του Βόρειου Αιγαίου. Στελέχη της ακτοπλοΐας πάντως έλεγαν ότι «αγκάθι» αποτελεί το ύψος της επιδότησης για την επέκταση των δρομολογίων.

Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα υπάρχει και οι κάτοικοι των νησιων είναι ανάστατοι από την προβληματική συγκοινωνία μεταξύ τους με την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑