Ειδήσεις

Published on September 2nd, 2014 | by fileto

0

Ξενάγηση στα αρχαία της Αμφίπολης στην Καβάλα

Η αρχαία Αμφίπολη έχει δώσει δεκαετίες τώρα, σημαντικά τεκμήρια για την σπουδαιότητα της αποικίας των αρχαίων Αθηναίων του 5ου αι. ΠΚΕ (πΧ).

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί ο Σύνδεσμος Ξεναγών Βορείου Ελλάδος – Θεσσαλονίκης διοργανώνει ξενάγηση στην αίθουσα της Αμφίπολης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.

Η ξενάγηση αυτή, που γίνεται με αφορμή την ανάδειξη του τύμβου στο λόφο Καστά, αποσκοπεί να κάνει γνωστό το πολυσήμαντο έργο του αρχαιολόγου Δημήτρη Λαζαρίδη στην Αμφίπολη, του επιστήμονα στον οποίο το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας οφείλει την ύπαρξή του.

Η «Αίθουσα Αμφιπόλεως» του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας φιλοξενεί εξαιρετικά δείγματα που ανακαλύφθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, μέσω των οποίων θα προσεγγιστεί η ιστορία της αρχαίας πόλης.
H ξενάγηση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ξεναγών Βορείου Ελλάδος-Θεσσαλονίκης. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη ξενάγηση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6946 955345 (Ιωάννης Κιουρτσόγλου). Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών δεν θα ξεπερνάει τα 40 άτομα. Μοναδική επιβάρυνση αποτελεί το αντίτιμο για το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο (2 € κανονικό – 1 € μειωμένο).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑