Ειδήσεις

Published on September 15th, 2014 | by fileto

0

Θα κάνουν πλωτό τον Έβρο για μεταφορά LNG;

Ο καθηγητής  Γιώργος Ζουγανέλης σε άρθρο του υποστηρίζει ότι σχεδιάζεται διαπλάτυνση των ποταμών Έβρου και Αξιού για να γίνεται μεταφορά του υγροποιημένου αερίου LNG από το Αιγαίο στη Βουλγαρία. Αυτό το ζητούμενο ήταν αφορμή για ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ προς τους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Σταμάτη.

Να τι λέει στο άρθρο του ο καθηγητής: “Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του ¨Εβρου για τη μεταφορά LNG από και πρός το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και απο εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).

Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρά στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπους (…) διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς απο εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑