Ειδήσεις

Published on September 15th, 2014 | by fileto

0

Τι είπε ο Τσίπρας για τα λουκέτα σε εργοστάσια ζάχαρης

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και σε ερώτηση του Λ. ΣΑΒΒΑΙΔΗ («TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕΡΡΩΝ»): Κύριε Πρόεδρε, αυτό το διάστημα τα εργοστάσια της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα θα έπρεπε να παράγουν ζάχαρη.
Την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας τους οι τευτλοκαλλιεργητές τη μεταφράζουν ως λουκέτο και είναι αποφασισμένοι τουλάχιστον οι Σερραίοι τευτλοκαλλιεργητές να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια. Τα προηγούμενα χρόνια χάσαμε και τη δυναμική καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας, καθώς έκλεισαν οι μεταποιητικές μονάδες.
Μπορείτε να δεσμευτείτε πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο εργοστάσια της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης θα πάρουν και πάλι μπροστά οι μηχανές τους; ο πρόεδρός του Αλέξης Τσιπρας απάντησε:

τσίπρας
Κύριε Σαββαϊδη, ξέρετε έχω βρεθεί και στο Πλατύ της Ημαθίας και στην Ορεστιάδα, ξέρω πολύ καλά το θέμα και στις Σέρρες και ξέρω πολύ καλά και ποια παιχνίδια έχουν παιχτεί. Και έχουν φτάσει στο σημείο μια χώρα που κάποτε εξήγαγε ζάχαρη σε όλα τα Βαλκάνια, σήμερα να εισάγουμε ζάχαρη.
Αυτή είναι η λογική της αποεπένδυσης, η λογική της αποβιομηχάνισης, η λογική του ξεπουλήματος. Εμείς έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ξανά στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης αγροτική βιομηχανία. Μεταποιητική. Και τα εργοστάσια ζάχαρης για μας είναι μία περίπτωση από τις πολλές, όπου η χώρα θα μπορούσε να έχει και επάρκεια και εξαγωγική δυναμική.
Όπως καλά ξέρετε, το θέμα αυτό είναι συνδεδεμένο και με τις τράπεζες, άπτεται δηλαδή και της συνολικότερης συζήτησης με το πώς σήμερα οι συστημικές τράπεζες με τις διοικήσεις τους λειτουργούν προς όφελος της οικονομίας και παρέχουν ρευστότητα στις αναπτυξιακές δραστηριότητες ή όχι. Συνεπώς η απάντησή μου είναι ναι, αποτελεί προτεραιότητα η οποία όμως υλοποίησή της θα συναρτηθεί από την υλοποίηση του συνολικού μας σχεδίου για το δημόσιο έλεγχο τραπεζικού συστήματος και για την έναρξη των διαδικασιών της παραγωγικής ανασυγκρότησης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑