Ειδήσεις

Published on October 12th, 2014 | by fileto

0

Μαιμού καλόγριες εξαπάτησαν γυναίκες στην Προσοτσάνη

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) υποθέσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν, χθες (10-10-2014) το μεσημέρι, στην Προσοτσάνη Δράμας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, το ίδιο μεσημέρι, στην Προσοτσάνη Δράμας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, οι δράστιδες, ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες μοναστηρίου, εξαπάτησαν δύο ημεδαπές, ηλικίας 54 και 36 ετών, πουλώντας σε αυτές μια ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και έναν σταυρό, έναντι του χρηματικού ποσού των 15 ευρώ, για τη δήθεν ενίσχυση του μοναστηρίου.

Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στις δικαιούχους του.

Κατασχέθηκαν επίσης 15 ξύλινες εικόνες, 45 σταυροί και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δράστιδων θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑