Ειδήσεις

Published on October 15th, 2014 | by fileto

0

Στη Βουλή το θέμα της λαικής αγοράς Δοξάτου

Στην Βουλή «έφθασε», πρόσφατο ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σχετικά με τον τερματισμό της έκδοσης νέων αδειών πλανόδιου πωλητή για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Στο θέμα αναφέρθηκαν με ερώτησή τους στη Βουλή, 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με το ρεπορτάζ μας έγινε γνωστό ότι εδώ και πέντε μήνες έχει μπει τέλος στην έκδοση νέων αδειών πλανόδιου πωλητή για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων ενώ οι παλιές άδειες εξακολουθούν να ισχύουν και μπορούν να ανανεώνονται έως ότου ο κάτοχός τους συνταξιοδοτηθεί.

Πλέον οι αγρότες – μεταξύ αυτών και οι Νέοι Αγρότες – που ψάχνουν διέξοδο πώλησης της παραγωγής τους μπορούν να το κάνουν μόνο σε «υπαίθριες αγορές» (εκτός των λαϊκών και δημοτικών αγορών) ή να ζητήσουν από το δήμο «άδεια στάσιμου εμπορίου».

Όταν αναφερόμαστε σε «υπαίθριες αγορές» αυτές ουσιαστικά είναι οι θρησκευτικές, επαιτειακές και παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις, ζωοπανηγύρεις, πασχαλινές και χριστουγεννιάτικες αγορές, οι ειδικές παραδοσιακές τοπικές αγορές (π.χ. στο Κοπανάκι στην Μεσσηνία που λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια, στο Δοξάτο Δράμας κ.α.) και οι κυριακάτικες αγορές.

πηγη: ΑγροΤύπος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑