Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2014 | by fileto

0

Το ίδρυμα Λεβέντη ζεσταίνει μαθητές της ΑΜ-Θ

Σε συνέντευξη Τύπου χθες Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δόθηκε συνέντευξη Τύπου του κ. Jimmy Jamar, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, έγινε  παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκδήλωσης “12 ώρες για την Ελλάδα: μία ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης”.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη χρονιά, αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Jimmy Jamar και ομάδας πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης.

Για το 2014, τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο International Foundation for Greece της Ασπασίας Λεβέντη, στόχος του οποίου είναι η στήριξη ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Jamar, επέδωσε στην πρόεδρο του Ιδρύματος κα Ασπασία Λεβέντη, τραπεζική επιταγή ύψους 11.393 ευρώ από τα έσοδα της εκδήλωσης “12 Ώρες για την Ελλάδα”, ως μια συμβολική χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας.

Το International Foundation for Greece θα διαθέσει το χρηματικό ποσό στη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα μεταξύ των οποίων σχολεία από Έβρο, Ξάνθη, Ροδόπη και Δράμα.

Το 2014, στη 12ωρη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Honorary Patron του Ιδρύματος Salvatore Adamo, ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Αλέκα Κανελλίδου, η Alexandra Gravas και άλλοι, καθώς και απαγγελίες από την Ιλιάδα του Ομήρου, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Πάνος Μουζουράκης, η Alexandra Gravas καθώς και οι Επίσημοι Υποστηρικτές του International Foundation for Greece New Generation Radio.

Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Το Ίδρυμά μας αρχικά στοχεύει στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης καθώς και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Δημιουργεί παράλληλα ένα όχημα για όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν, ώστε η βοήθεια να φτάσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο στόχο της.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑