Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2014 | by fileto

0

Το iGuide μας μάρανε…

Διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό για μια υπηρεσία η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και ως εφαρμογή για «έξυπνες» συσκευές και θα ξεναγεί τους τουρίστες στα αξιοθέατα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το iGuide διαθέτει συνθετική ομιλία για αυτόματη αφήγηση, προσωποποιημένη ξενάγηση, χάρτες εκτός διαδικτυακής σύνδεσης αλλά και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων και κειμηλίων.

Η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται την άνοιξη 2015. Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δέλτα Νέστου, Αλυκές Θάσου, Μαρώνεια, Άβδηρα, Παλιά Πόλη Ξάνθης, κ.α.).

Το iGuide θα είναι διαθέσιμο σε τρεις γλώσσες, τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα βουλγαρικά.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου iGuide, συγχρηματοδοτούμενου από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα «Συνεργασία 2011»), συντονιστής του οποίου είναι το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Ξάνθης, με τη συμμετοχή των εταιρειών Vodafone και Riverland και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλα καλά και ωραία αλλά ο τουρισμός στην Αν. Μακεδονία και Θράκη χρειάζεται κάτι περισσότερο από την νέα τεχνολογία που απευθύνεται σε επισκέπτες, χρειάζεται επισκέπτες και αυτοί είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Καλές οι εφαρμογές αλλά τα χρήματα τα οποία ξοδεύονται γι’ αυτές αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε προβολή και προσέλκυση τουριστών με στόχευση θα ήταν πολύ πολύ πιο χρηστικά και θα έπιαναν τόπο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑