Εκδηλώσεις

Published on December 27th, 2014 | by fileto

0

Χιονοπτώσεις σε Παγγαίο, Φαλακρό, Ροδόπη

Στα λευκά ντύθηκαν οι κορυφές των βουνών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Παγγαίο, Φαλακρό, Μενοίκιο και η οροσειρά της Ροδόπης δέχθηκαν την λευκή επίθεση του χιονιά και από ότι προβλέπει η ΕΜΥ θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις τις επόμενες μέρες.

Πρόγνωση καιρού για 28/12/2014

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή. Στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενισχυθούν σε 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για 29/12/2014

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια και πιθανώς στην κεντρική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

Πρόγνωση καιρού για 30/12/2014 και 31/12/2014

Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑