Ειδήσεις

Published on January 7th, 2015 | by fileto

0

Παπανδρέου και ΣΥΡΙΖΑ στερεύουν το Ποτάμι;

Το κόμμα Παπανδρέου χαιρετίζουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι χρόνια προσηλωμένα στο κόμμα αλλά υπάρχει απροθυμία να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά του.

Πέραν αυτού οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τραβάει ψηφοφόρους από το Ποτάμι, στο οποίο αν και πήγαν στην αρχή πολλά στελέχη του παπανδρεικού μπλοκ, εν τούτοις ξαναγυρζουν στην φυσική τους φωλιά.

Η δυναμική που αναπτύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική εξουσίας στρέφει πολλους ψηφοφόρους που στήριξξαν το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές να προτιμήσουν τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι φαίνονται πολλοί ψηφοφόροι από το Ποτάμι με τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη να αποτελέσει υποστήριγμα για κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα, αλλά με ατζέντα πολιτικής συνεργασίας, αν και διακυρήσει ότι είναι κόμμα ανανέωσης και ανατροπής. Τον ίδιο προβληματισμό εκφράζουν και πολλοί φιλικά προσκείμενοι για την ταυτόχρονη αποκήρυξη πολιτικών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Στο όλο κλίμα φαίνεται ότι πολλοί ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ δεν άρεσαν την επιλογή Κουβέλη για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με τόσο χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και στρέφονται προς Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως στις τελευταίες του δηλώσεις τόνισε: «Εμείς δεν θέλουμε εκλογές και ξανά εκλογές. Η χώρα δεν αντέχει» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας επίθεση και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις τις οποίες έχουν εκφράσει.

Ο ίδιος απέφυγε να περιγράψει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της οποιαδήποτε συνεργασίας και επανέλαβε ότι το Ποτάμι έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα συνεργαστεί στη βάση αξιόπιστων πολιτικών προγραμμάτων.

Εκείνο που ως πολιτική θέση θεώρησε αδιαπραγμάτευτο είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, σημειώνοντας πως «είναι ολέθριο κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτευτές να βγαίνουν και λένε διάφορα για τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ», καθώς «δεν υπάρχει χρυσό αλεξίπτωτο που θα μας σώσει όπως επιμένουν ορισμένοι», και προσέθεσε πως υπάρχουν στάσεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑