Εκδηλώσεις

Published on February 20th, 2015 | by fileto

0

Ολα έτοιμα για το μεγάλο καρναβάλι της Ξάνθης

Έκτακτα δρομολόγια για την περίοδο του καρναβαλιού έχει σχεδιάσει το ΚΤΕΛ Ξάνθης από Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θελήσουν να παρεβρεθούν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, για την περίοδο του καρναβαλιού θα δρομολογηθούν έκτακτα δρομολόγια απο Θεσσαλονίκη – Κομοτήνη – Δράμα – Αλεξανδρούπολη και Σέρρες.

Επειδή οι Θρακικές λαογραφικές εορτές (καρναβάλι Ξάνθης) είναι ευρέως διαδεδομένος θεσμός, με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθειά θεμελιωμένος στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με ιστορική διαδρομή 50 ετών.

Επειδή η συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητη όχι τόσο για τις γιορτές κυρίως για τους ίδιους, ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και ως καθιερωμένη εθιμικά πρακτική, για την διευκόλυνση της οποίας επί 10ετίες αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της ευρείας συμμετοχής των μαθητών που θα οδηγήσει στην αποδόμηση της σχολικής λειτουργίας ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/βθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την 20/02/2015 λόγω ειδικών εκτάκτων, υπό ευρεία έννοια, συνθηκών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑