Εκδηλώσεις

Published on February 21st, 2015 | by fileto

0

Το Erasmus παρουσιάζει νέο project και στη Θράκη

Το Erasmus Student Network Greece παρουσιάζει το νέο του project: “ErasmusMoments”, μία σειρά μικρών επεισοδίων ντοκιμαντέρ σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+, η οποία θα προβάλλεται στο YouTube.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, ESN Greece. Το ESN Greece είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Αποτελείται από 21 τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Κοζάνη, Λαμία, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Ιδρύματα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑