Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 3rd, 2015 | by fileto

0

Στήριξη Σαμαρά για υποψηφιότητα στην UNESCO

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της πρώην προέδρου της Βουλής Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. (Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη) η εκδήλωση – παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO.

Η προσέλευση του κόσμου( ξεπέρασαν τα 300 ατομα ) ήταν ανάλογη του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο γεγονότος, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και σηματοδοτεί τη μείζονος σημασίας ανάδειξη του χώρου σε τόπο αναγνώρισης παγκόσμιας εμβέλειας και εθνικής ταυτότητας.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, Ακαδημαΐκοί, πολιτικοί, βουλευτές, δημοτικοί και Περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής με επικεφαλής τη δήμαρχο Καβάλας, (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Κίνησης Καβάλας), ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη σημαντικότητα της εκδήλωσης.

Χωρίς να παρακάμπτουμε κανέναν από όσους στρατεύτηκαν στην ιδέα της υποψηφιότητας, είναι επιβεβλημένο να αναφερθούμε σε εκείνους που πρώτοι την ενστερνίστηκαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη σύνταξη του φακέλου, τους καθ’ ύλην αρμοδίους, που δεν είναι άλλοι από τους αρχαιολόγους και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας και τους συναρμόδιους στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα των καιρών που προστάζουν την ανάδειξη της πολιτιστικής με την ταυτοποίηση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, απόρροια επιστημονικής, εμπεριστατωμένης και επίπονης προσπάθειας, αναδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία και αξία που προσέδωσαν όλοι ώστε η χώρα μας, μέσω της περιοχής των Φιλίππων στην Καβάλα, να αποτελεί μια πολύ δυνατή συμμετοχή και να έχει σημαντικές ελπίδες ανάδειξής της στον κατάλογο των Μνημείων εθνικού πολιτισμού του διεθνούς οργανισμού.

Με την πεποίθηση ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει τον 18ο εκείνων των υπόλοιπων ελληνικών, που ήδη συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υπερηφανευθούν για τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

Σε μια εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας η ευχή όλων κοινή: να επιλεχτεί η χώρας μας, ανάμεσα σε άλλες συνυποψήφιες, στον προς ένταξη μνημείων κατάλογο διεθνούς πολιτιστικής αναγνώρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου   τηλ.: 211 01 92 662


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑