Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2015 | by fileto

0

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Μιχάλης Τσοκτένογλου

Και πάλι δεν ευδοκίμησε να εκλεγεί η Κορέα Ευθυμία στη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης από το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ψήφισαν 43, αναδείχθηκαν 39 έγκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.
Να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα της κ. Κορέα που προωθεί ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπερψήφισαν 27 περιφερειακοί σύμβουλοι από τους 30 της πράταξης Παυλίδη ενώ θα έπρεπε για να τελεσφορήσει να υπερψηφίσουν τα 2/3 των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο πρωην νομάρχης, περιφερειάρχης και διοικητής του Γεννηματά Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Παπαδόπολυλος πήρε 2 ψήφους από την πλευρά Καραλίδη ενώ η κ. Αντιγόνη Παπανικολάου μόλις 10 ψήφους.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σημειώνει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στην όποια διαδικασία εκλογής του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Στα χρόνια λειτουργίας του ως θεσμός, αποδείχτηκε ότι ο ρόλος του ήταν και είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που επενδύουν στην κάθε Περιφέρεια. Ο θεσμός αυτός όχι μόνο τίποτε θετικό δεν έχει να προσφέρει στους εργαζόμενους για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά υπηρετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα έρχεται σε σύγκρουση με αυτά των εργατοϋπαλλήλων».

 

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑