Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 11th, 2015 | by fileto

0

Συσκέψεις επί συσκέψεων για τις ζημιές στον Έβρο

Σε ένα μαραθώνιο συσκέψεων έχουν μπει οι φορείς του Έβρου προσπαθώντας να πείσουν στην πολιτική ηγεσία της χώρας να ξοδέψει μερικά εκατομμύρια για να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει συνεχώς η πλημμύρα στην ακριτική αυτή περιοχή της χώρας.

Χθες έγινε σύσκεψη στην έδρα της ΠΕ Έβρου με τους φορείς του νομού και σήμερα εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ΄συμμετέχουν σε συσκέψεις στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Οι καταστροφές αφορούν καλλιέργειες, αγροτικές υποδομές, βιοτεχνίες που έχουν βουλιάξει στη λάσπη και έχουν σχέση με αγροτικά προιόντα, κτηνοτροφικές μονάδες κ.λ.π.

Ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν έχουν υποχωρήσει στην ελληνική πλευρά, δύσκολες συνθήκες εξακολουθούν να επικρατούν στις περιφέρειες της Βουλγαρίας που επλήγησαν από έντονες χιονοπτώσεις, χιονοθύελλες και βροχοπτώσεις τις προηγούμενες μέρες.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα έχει φθάσει η στάθμη των υδάτων ποταμών, Άρδα, Τούντζα και Έβρου και οι αρχές είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

Οι περιφέρειες Σμόλιαν και Κίρτζαλι, καθώς και οι δήμοι στα νότια και ανατολικά της Βουλγαρίας, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑