Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 16th, 2015 | by fileto

0

Μία μονάδα ΜΟΜΑ στη Θράκη

Μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσει από την αποκατάσταση των αναχωμάτων και της παρέμβριας περιοχής που έχει πληγεί από τις πλημμύρες.

Παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε το ΤΕΕ Θράκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ, προαναγγέλλει τα βασικότερα σημεία του σχεδιασμού αναφορικά με τον αριθμό των μονάδων που θα συμμετέχουν ανά την Ελλάδα αλλά και τον εφοδιασμό του τεχνικού εξοπλισμού των βαρέων μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των εργων.

Αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη των μονάδων αυτών και τα μηχανήματα (εκσκαφείς, μπουλντόζες, γερανούς, φορτηγά, οδοστρωτήρες, γκρέιντερ) που πρέπει να βρεθούν ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της ΜΟΜΑ, τα περισσότερα θα προέρχονται από τον ΟΔΔΥ, από ιδιώτες, από εργολάβους αλλά και από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.

Επίσης, έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες μηχανήματα που παραμένουν ανεκμεταλλευτα. Οι μονάδες της νέας ΜΟΜΑ θα εξυπηρετούνται και από αρματαγωγά.

Η πρώτη μονάδα Μηχανικού θα συσταθεί στο Λουτράκι και θα στεγάζεται στο Στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού που υπάρχει ήδη στην πόλη, μια δεύτερη μονάδα Μηχανικού σχεδιάζεται να συγκροτηθεί στην Λάρισα ενώ θα ακολουθούσουν άλλες δύο σε Μακεδονία και Θράκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑