Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2015 | by fileto

0

Κατασχέθηκε νέα ποσότητα ακατάλληλων οστράκων

Έναν τόνο και εκατόν σαράντα τέσσερα κιλά (1.144 kgr) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από Αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Φερών, για τον εντοπισμό ενός Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 22χρονο και συνοδηγό έναν 45χρονο, οι οποίοι προσπαθούσαν να έλξουν ένα δεύτερο Ι.Χ. όχημα φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα οστράκων. Ανωτέρω στη θέα του υπηρεσιακού οχήματος τράπηκαν σε φυγή, ενώ κατόπιν ερευνών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το πρώτο Ι.Χ. όχημα έφερε σαράντα έξι (46) σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους οχτακοσίων δεκαεπτά κιλών (817 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, και δεκαπέντε (15) σάκους με όστρακα του είδους ”τελλίνα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους τριακοσίων δεκαέξι κιλών (316 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το δεύτερο Ι.Χ. όχημα έφερε έναν (01) σάκο με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους έντεκα κιλών (11 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 45χρονος, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο (02) Ι.Χ. οχήματα και οι ανωτέρω ποσότητες των οστράκων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑