Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 25th, 2015 | by fileto

0

Πνίγονται τα Τενάγη και τα έργα δρομολογήθηκαν

Έπρεπε να γίνουν λίμνη τα Τενάγη των Φιλίππων για να ξυπνήσουν τα έργα τα οποία ως λέει με δελτίο τύπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δρομολογήθηκαν και όπως λένε ξεκίνησαν αλλά τα νερά καθιστούν απαγορευτική την σπορά για φέτος στο μεγαλύτερο και πιο εύφορο μέρος της πεδιάδας.

Ποια είναι τα έργα αυτά;

Έργο προϋπολογισμού 460.000€ για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος

Ποσό 250.000€ για το οποίο υπάρχει ήδη δέσμευση για ανάθεση (στην Π.Ε. Καβάλας)

Περιθώριο διάθεσης επιπλέον  150.000€ για νέο συμπληρωματικό έργο των ως άνω έργων στην εν λόγω περιοχή (Π.Α.Μ.Θ).

Έργο καθαρισμού καναλιού Βαλτοχωρίου προϋπολογισμού 24.000€ (Π.Ε. Καβάλας) για την αποφυγή συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική τάφρο.

Έργο καθαρισμού καναλιού Βαλτοχωρίου προϋπολογισμού 24.000€ (Π.Ε. Δράμας) για την αποφυγή συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική τάφρο.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 908.000€, όταν τα αντίστοιχα ποσά κατά τις προηγούμενες χρονιές ήταν 50.000€ (2013) και 70.000€ (2014).

Και συνεχίζει το δελτίο Τύπου της ΠΑΜ-Θ:

“Στο πρώτο εκ των έργων έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος ενώ οι πρώτες ενδείξεις για τις εργασίες απορροής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Παράλληλα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία, έχει αναλάβει για το ίδιο ζήτημα ανάλογες δράσεις για τη βελτίωση του φράγματος της συμβολής με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναζητεί και θα υιοθετήσει οποιαδήποτε σοβαρή τεχνική λύση η οποία θα λύνει ή θα αμβλύνει το πρόβλημα στην περιοχή των Τεναγών. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος”.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΤΕΝΑΓΗ ΦΩΤΟ1ΤΕΝΑΓΗ ΦΩΤΟ2

Είδωμεν και οψόμεθα εις Φιλίππους!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑