Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 2nd, 2015 | by fileto

0

Ηλεκτρονική απάτη για ένα κινητό τηλέφωνο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, μια υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί το Νοέμβριο του 2014.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, ο 25χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 26χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 25χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 18-11-2014, σε ταχυδρομική εταιρεία, το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, προκειμένου να του αποστείλει το προσφερόμενο κινητό τηλέφωνο της αγγελίας.

Κατά την παραλαβή του δέματος, ο 25χρονος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του, ένα άλλο μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι ο 26χρονος, κατά την παραλαβή των χρημάτων από την ταχυδρομική εταιρεία, χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑