Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2015 | by fileto

0

Ένας αγρότης από τις Ελευθερές με βραβείο

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Αθήνα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βράβευσε τους δικαιούχους που συμμετείχαν στα μέτρα του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Βραβεύτηκαν δικαιούχοι στις τρεις ακόλουθες κατηγορίες:
• καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου
• νεανική επιχειρηματικότητα
• βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο

Ανάμεσα στους βραβευθέντες αγρότες και ο Θωμάς Αποστολίδης, από τις Ελευθερές του δήμου Παγγαίου Καβάλας, ο οποίος πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Αποστολίδης βραβεύτηκε για την εγκατάσταση του στο μέτρο των νέων αγροτών και για τις επενδύσεις που έκανε, μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρου Μπαλτατζής», για τον εκσυγχρονισμό της γεωργικής του εκμετάλλευσης, καθώς και για την πρόταση που θα κάνει σε ένα τρίτο πρόγραμμα, για την καθετοποίηση της παραγωγής του.

Από την περιοχή μας βραβεύθηκε και η Μικροζυθοποία Σερρών Σίρριςτου Γ.Μαρμαρέλη, που παράγει την μπύρα Voreia.

Η Μικροζυθοποιία Σερρών ξεκίνησε την εμπορική της ανάπτυξη τον Απρίλιο του 2014, λανσάροντας στην Ελληνική αγορά δύο νέες, φρέσκιες απαστερίωτες μπύρες, τη Voreia Pilsner και τη Voreia India Pale Ale (I.P.A.). Σε διάστημα λίγων μηνών κατάφερε να διεισδύσει σε όλη την εγχώρια αγορά κερδίζοντας συνεχώς νέα σημεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη, ενώ σύντομα τοποθετήθηκε και σε μεγάλες αλυσίδες super market.
Από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις στην Αμερική και την Αυστραλία. Το Δεκέμβριο λάνσαρε ένα τρίτο προϊόν, τη Voreia Stout, ενώ ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε και το τέταρτο μέλος της οικογένειας, η Voreia Wit.
Η φιλοσοφία της Σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών. Έτσι, παράγει και προσφέρει μπύρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας, που διακρίνονται για τα υπέροχα αρώματα και την ισορροπημένη τους γεύση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑