Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2015 | by fileto

0

Αγρότες του Έβρου καταγγέλλουν εταιρεία για χαράτσια

Την εκβιαστική τακτική που ασκείται από την εταιρεία «Γαία Επιχειρείν» προκειμένου οι αγρότες του Έβρου να υποβάλλουν Δήλωση Καλλιέργειας για το 2015 που σημαίνει την ταυτόχρονη καταβολή ενός δυσβάστακτου για τα πενιχρά εισοδήματα τους χαρατσιού καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Έβρου (ΟΑΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επιχείρηση την οποία συγκροτούν η «Τράπεζα Πειραιώς» και Ενώσεις, όπως οι ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και άλλες, απαιτεί υπέρογκα ποσά για την υποβολή δηλώσεων προκειμένου να δοθούν στους αγρότες οι ενισχύσεις από τα προγράμματα της ΕΕ.

Στην εκβιαστική τακτική συμμετέχουν και τοπικοί εκπρόσωποι – συνεργάτες της που με επανηλλειμένες ανακοινώσεις και τηλεφωνήματα καλούν τους αγρότες μέχρι 15 Απρίλη να πάρουν Πρωτόκολλο και να υποβάλουν Δήλωση Καλλιέργειας 2015, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματα τους.

Κατα την  Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΑΣΕ  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή τονίστηκε ότι λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή του Έβρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα καθυστερεί σοβαρά η καλλιέργεια των χωραφιών με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην γνωρίζουν ακόμα τι θα καλλιεργήσουν για να υποβάλλουν τις σχετικής δηλώσεις.

Όπως αναφέρει η ΟΑΣΕ πρόσφατα στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου είχε ζητήσει από τους αγρότες  να μην προβαίνουν στην υποβολή δηλώσεων Ολοκληρωμένου Σύστηματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) μέχρι να υπάρξει εξορθολογισμός του τιμολογίου!

Η ΟΑΣΕ καταγγέλλει την πέρα για πέρα, όπως αναφέρει, παράνομη επιπλέον χρέωση που γίνεται στους παραγωγούς καθώς και το υψηλό χαράτσι- τιμολόγιο που έχουν επιβάλλει και καλεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβουν άμεσα.

πηγη: 902.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑