Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2015 | by fileto

0

Ιερώνυμος κατά Θεοδωράκη για τον επιτάφιο του Εχίνου

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε σε δηλώσεις του την επικριτικότητα με την οποία μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο ιδρυτής του Ποταμιού Σταυρος Θεοδωράκης σχετικά με την περιφορά του επιταφίου στον περίβολο ιερού ναού που βρίσκεται έξω από το χωριό Εχίνος της Ξάνθης στα Πομακοχώρια.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε σχετικά: «Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού οφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί.

Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη όφειλε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα.

Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑