Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 6th, 2015 | by fileto

0

Όλα έτοιμα για τα αποκαλυπτήρια του Εβραικού μνημείου

Το μνημείο για τους Εβραίους της Καβάλας που θανατώθηκαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο στα ναζιστικά στρατόπεδα της Πολωνίας στην διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και για το οποίο δημιουργήθηκε παγκόσμιος θόρυβος από την αναβολή των αποκαλυπτηρίων του, επιτέλους τοποθετήθηκε ήδη στην συμβολή των οδών Ερ. Σταυρού και Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα έχει ήδη βγει και αύριο Κυριακή 7 Ιουνίου τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και ο δήμος Καβάλας θα πραγματοποιήσουν την τελετή αποκαλυπτηρίων του.

μνημείο Εβραίων

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τις 11 το πρώι στα νεκροταφεία Καβάλας όπου θα γίνει επίσκεψη στο μνημείο των Εβραίων της Καβάλας.

Κατόπιν θα καθίσουν δίπλα – δίπλα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ  Μωυσής Κωνσταντίνης, αλλά και ο Εζράς Μπακόλας (πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Καβάλας), για να παρακολουθήσουν την τελετή η οποία περιλαμβάνει:

Επιμνημόσυνη δέηση από τον ραβίνο Θεσσαλονίκης Ααρών Ισραέλ.

Προσφωνήσεις της δημάρχου και των προσκεκλημένων.

Ομιλία του ιστορικού Βασίλη Ριτζαλέου για τα γεγονότα της εποχής.

Ψαλμοί από την χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο

Εθνικός Ύμνος

Να σημειώσουμε ότι στην πρόσκληση δεν υπάρχει πουθενά το Άστρο του Δαυίδ αλλά στο εξώφυλλο η απτάφωτος λυμχνία και τα σήματα δήμου Καβάλας και ΚΙΣΕ με την υπενθύμηση από τα λόγια του Δευτερονομίου “Θυμήσου και μην Ξεχνάς”.

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑