Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 18th, 2015 | by fileto

0

Συνεχίζεται το κοντραμπάντο μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (17-6-2015) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 20 και 19 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαέξι (16) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 50 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε μια (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑