Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 19th, 2015 | by fileto

0

Οι Βούλγαροι θέλουν, αλλά εμείς …σφυρίζουμε!

Η απαγόρευση της  διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία της Περιφέρειας AM-Θ και της χώρας.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η μη διεύλευση λεωφορείων κοστίζει πολύ στις παραθαλάσσιες περιοχές της περιφέρειάς μας καθότι είναι μεγάλη η διαδρομή για να φθάσουν τα γκρούπ από Σόφια και Φιλιππούπολη αλλά και από Ρουμανία στις ακτές Θάσου, Καβάλας, Θράκης.

Στα πλαίσια της προσπάθειας να αρθεί ο ακατανόητος και άδικος αποκλεισμός της Περιφέρειάς μας με δεδομένη τη φημολογία ότι διαφωνεί η βουλγαρική πλευρά ως προς τη διέλευση των λεωφορείων, μετά από άτυπη συζήτηση με βούλγαρους παράγοντες, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Γιώργος Παυλίδης έλαβε εκ μέρους της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και ειδικά της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Nikolina Angelkova, τη συνημμένη επιστολή κατά την οποία η βουλγαρική πλευρά συμφωνεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έως 22 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: “Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση  της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές  διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑