Ειδήσεις

Published on June 24th, 2015 | by fileto

0

Το πολιτικό σύστημα έδειξε μεγάλη ανωριμότητα

«To θετικό είναι ότι έχει διαμορφωθεί βάση συνεννόησης με την Ευρώπη κι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος grexit. Το αρνητικό είναι ότι η καθυστέρηση της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης αύξησε τον τελικό λογαριασμό: το συνολικό κόστος ήταν 1,8 δις έκτακτα μέτρα, από αυτό μέχρι τα 8 δις είναι πολύ μεγάλη απόσταση», είπε στον Αlpha 989 ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Θεωρώ ότι η συμφωνία είναι ακριβότερη αλλά δεν παύει να έχει την αξία της γιατί είναι συμφωνία και σχετίζεται με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Την τελική αποτίμηση πάντως θα την κάνουμε όταν έρθει. Είναι νωρίς να αξιολογήσουμε κάτι που δεν το έχουμε δει αποτυπωμένο», πρόσθεσε.

Εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ της στήριξης της συμφωνίας από την ΝΔ, αν και τόνισε πως θα ασκηθεί αυστηρή κριτική για την απώλεια χρόνου.

Για το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης είπε χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι η ΝΔ είναι η φυσιολογική ευρωπαϊκή δύναμη, η χώρα έχασε σημαντικές ευκαιρίες τα τελευταία 5 χρόνια και το πολιτικό σύστημα έδειξε χαρακτηριστική ανωριμότητα. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις είναι να συνεννοηθούν».

πηγη: Alpha


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑