Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 20th, 2015 | by fileto

0

Φόβοι για κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν στρατόπεδα υποδοχής σε Σίνδο Θεσσαλονίκης και Λαύριο αναδεικνύουν ότι υπάρχει σχέδιο και εκφράζονται φόβοι γι’ αυτό ότι ανάλογα στρατόπεδα η κέντρα υποδοχής προσφύγων θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, σε Βόλο, Καβάλα κι Αλεξανδρούπολη.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΚΕΔΕ, επειδή δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη της αυτοδιοίκησης.

«Δεν μπορούν στο σπίτι σου να κατασκευάζουν κάτι, χωρίς να σε ρωτήσουν» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος πρότεινε έναν εθνικό σχεδιασμό για το προσφυγικό, κατά τη συνάντηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, με όσους εμπλέκονται στο μεταναστευτικό.

Παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά δεν θα αποφευχθεί.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν στα Βαλκάνια τις προσπάθειες να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες Σλοβένων, Κροατών και Ούγγρων να τους εμποδίσουν, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Στην ανατολική Θράκη εκατοντάδες πρόσφυγες κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

περισσότερα: http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=292719&artTitle=lavrio_egkathistoun_tous_prosfyges_dipla_stous_pyravlous_patriot_antidraseis_apo_kede


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑