Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 22nd, 2015 | by fileto

0

Οι Τούρκοι στέλνουν τους πρόσφυγες στην θάλασσα

Με μια επιχείρηση αστραπή οι Τούρκοι θέλουν να στείλουν και πάλι τους πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην Αδριανούπολη και θέλουν να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα μέσω των Καστανεών του Έβρου, στις ακτές ώστε να κρατήσει καλά το σύγχρονο κοντραμπάντο από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές των νησιών αδιαφορώντας αν πνίγονται άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά.

Από την άλλη ο καιρός αγριεύει και σίγουρα οι “φτωχοί” πρόσφυγες που δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη προτιμούν τα χερσαία σύνορα τα οποία έχουν καλύτερη ασφάλεια και συμφέρουν οικονομικά.

Η Βουλγαρία με μια κίνηση διέγραψε την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της βρίσκοντας σαν πρόσχημα ότι η χώρα έχει μεγάλη ανεργία και δεν μπορεί με τα οικονομικά της να περιθάλψει πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, βάζοντας δίπλα και το οικονομικό στοιχείο.

Η Ελλάδα είναι η πιο ανεκτική χώρα η οποία επιθυμεί να απαλλαγεί από τους πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη και αυτό δεν χαλάει καθόλου τις αρχές, αλλά ο χειμώνας που θα έρθει σε λίγο θα αποτελέσει πονοκέφαλο για την διαμονή τους.

Ήδη στην Αθήνα με την πρώτη βροχή οι χιλιάδες πρόσφυγες βρέθηκαν στον σταθμό του Ηλεκτρικού και σε άλλες υποδομές που άνοιξαν πρόχειρα να τους υποδεχθούν.

Στο μυαλό και του νέου υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής είναι να ανοίξει χώρους για να στεγάσει έστω να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες οι οποίοι λόγω του καιρού θα προτιμήσουν τα χερσαία σύνορα μια και τα θαλάσσια θα είναι  επικίνδυνα και ακριβά, εφόσον μια πλαστική βάρκα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ανθρώπων.

Συνεπώς οι φήμες που θέλουν να στήνονται κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη ευσταθούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑