Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 18th, 2015 | by fileto

0

Κάλπες στήνουν για τις εκλογές στην Τουρκία σε Κομοτηνή και Ρόδο

Στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου, οι πολίτες της Τουρκίας που ζουν στην Ελλάδα θα είναι σε θέση να ψηφίσουν δύο ημέρες, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στις κάλπες που θα στηθούν στα προξενεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο.

Οι συμπρόεδροι του HDP, Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag, έχουν αποστείλει την παρακάτω εκλογική ανακοίνωση στους ψηφοφόρους εκτός Τουρκίας:

“Αγαπητέ συμπατριώτη που ζεις στο εξωτερικό

Στις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Ιουνίου το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με το ποσοστό 13,1% που έλαβε αύξησε τις ελπίδες για ένα πιο φωτεινό και ελεύθερο μέλλον στην Τουρκία. Οι λαοί μας απάντησαν πολύ δυνατά υπερασπίζοντας ΕΜΑΣ ενάντια στις μονοπρόσωπες, αποξενωτικές και μιλιταριστικές πολιτικές. Η εξουσία του ΑΚΡ που συνεχίζει να καθοδηγείται από το παλάτι του Ερντογάν στα 13 χρόνια που είναι στην εξουσία γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα του από το HDP το οποί ξεπερνώντας το εκλογικό όριο μπήκε στη βουλή. Με τις εκλογές της 7 Ιούνη, επίσημα δόθηκε τέλος στην εξουσία του ΑΚΡ που δεν διστάζει να παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μας.

Σε αυτή την ιστορική επιτυχία μας ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εκλογέων μας που ζούνε στο εξωτερικό. Οι ψηφοφόροι του εξωτερικού ανέδειξαν το HDP δεύτερο κόμμα σε ποσοστά μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ευρεία οικογένεια ΜΑΣ. Δυναμώνοντας το HDP, δηλαδή ΕΜΑΣ, κάθε μέρα όλο και περισσότερο πλησιάζουμε για να εγκαθιδρύσουμε την εξουσία των λαών μας που στηρίζεται στην ισότητα όλων των εθνοτήτων που ζούνε στην Τουρκία

Αγαπητοί συμπατριώτες

Προτεραιότητα μας είναι να μην κοπούνε οι δεσμοί με την πατρίδα τους όσων για οικονομικούς ή πολιτικούς λόγους είναι αναγκασμένοι να ζούνε στο εξωτερικό. Οι βουλευτές μας του HDP πασχίζουν να βρεθούν μαζί με εσάς που ζείτε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και από τον Καναδά έως την Αυστραλία και οι προσπάθειες μας για να γίνει αυτό θα συνεχιστούν. Θα αγωνιζόμαστε πάντα, χωρίς να υπολογίζουμε τις αποστάσεις, να προφυλάξουμε τους δεσμούς μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πιο θερμοί υποστηρικτές των βασικών δικαιωμάτων όλων των συμπατριωτών μας που ζούνε στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος κανενός συμπατριώτη μας τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό και αυτό θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Εμείς ενωμένοι είμαστε ΕΜΕΙΣ και ενωμένοι είμαστε ελεύθεροι.

Με αυτή την ευκαιρία, σας στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την αγάπη μας με την ευχή να προσέλθετε στις κάλπες για να ασκήσετε το δημοκρατικό σας δικαίωμα και να καθορίσετε το μέλλον μας.

Με σεβασμό

Selahattin DEMİRTAŞ, Figen YÜKSEKDAĞ

Συμπρόεδροι του HDP


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑