Εκδηλώσεις

Published on October 29th, 2015 | by fileto

0

Η όπερα της βαλίτσας έρχεται στην Καβάλα

Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει την Οπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το σημαντικότερο έργο του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο “Παλιάτσοι”.

Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά μέσα σε μια… βαλίτσα.

Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η διάσημη όπερα Παλιάτσοι, το σημαντικότερο έργο του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Οι Παλιάτσοι θα ταξιδέψουν με την Όπερα της Βαλίτσας -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό-, σε Λουτράκι, Αίγιο, Πάτρα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, μέσα στον Νοέμβριο του 2015.

Δράμα με πρόλογο και δύο πράξεις, οι Παλιάτσοι -διάσημο έργο του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι εμπνεύστηκε την όπερα από πραγματικό περιστατικό- περιγράφουν μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται στους κόλπους ενός περιοδεύοντος θιάσου.

Η δράση τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1860 σε ένα χωριό της Καλαβρίας, ανήμερα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑