Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 3rd, 2015 | by fileto

0

Φωτιά σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στις Σάπες

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον αποθηκευτικό χώρο μιας αγελαδοτροφικής μονάδας γνωστής γαλακτοβιομηχανίας έξω από το χωριό Μέστη στις Σάπες Ροδόπης και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα υπόστεγο όπου φυλάσσονταν οι ζωοτροφές και, πριν προλάβουν να επέμβουν οι μονάδες της πυρασφάλειας, επεκτάθηκε στις αποθηκευμένες  μπάλες με το σανό. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ άρχισαν οι προσπάθειες για κατάσβεση από πυροσβέστες που έφτασαν από την Κομοτηνή, τις Σάπες και την Αλεξανδρούπολη και ιδιώτες από τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η οροφή της μονάδας κατέρρευσε και η εγκατάσταση καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ τυλίχτηκαν στις φλόγες γύρω στις 3.000 μπάλες με ζωοτροφή. Η επιχείρηση κατάσβεσης είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, ωστόσο οι ζημιές που προκάλεσε είναι ανυπολόγιστες. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει εντοπιστεί και η εστία της εξετάζεται από πραγματογνώμονες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑