Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 14th, 2015 | by fileto

0

Γερμανός και Βούλγαρος κουβαλούσαν 60 παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (13-11-2015), στον Έβρο, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 46χρονος υπήκοος Γερμανίας και ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα (60) μη νόμιμους μετανάστες. Σαράντα έξι (46) από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Συρίας και δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με ρουμάνικες πινακίδες και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι οκτώ (28) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, σε επιχείρηση που συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 37χρονος, διότι οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο δράστης, δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει, εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε σε επαρχιακή οδό και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν συνολικά :

  • 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • 1 ηλεκτρονική συσκευή

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑