Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 18th, 2015 | by fileto

0

Κινητοποιήσεις από απολυμένους στην Ροδόπη ΑΕ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, είναι οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία της Ξάνθης «Ροδόπη ΑΕ», που ξεκίνησαν από χτες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με σχεδόν καθολική συμμετοχή. Οι εργαζόμενοι παλεύουν να ανακληθούν οι απολύσεις που έφτασαν συνολικά τις 11 και να μπει φραγμός στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει ατομικές συμβάσεις, με 586 ευρώ κατώτερο μισθό.

Από νωρίς το πρωί, οι απεργοί εργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Γιάννης Τζαβάρας, μεταφέροντας τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών.

Στη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας με 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως και την επόμενη Τετάρτη, απαντώντας έτσι και στο εξώδικο που έστειλε η εργοδοσία, απειλώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Επίσης, αποφάσισαν να οργανώσουν εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους και ευρύτερα στο λαό της Ξάνθης, ζητώντας να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ σημειώνει ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλη την εργατική τάξη της Ξάνθης η επιλογή των εργαζομένων στη “ΡΟΔΟΠΗ” να αγωνιστούν ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να διαμορφώσει εργασιακό μεσαίωνα στο εργοστάσιο. Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΡΟΔΟΠΗ είναι μια σπίθα αγωνιστικής ανάτασης που πρέπει να περάσει και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑