Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 18th, 2016 | by fileto

0

Και οι εργαζόμενοι στους Δήμους σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει Παναττική Στάση Εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο Νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείονται και “εκπλήξεις”, όπως η αιφνίδια κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως πληροφορείται το epoli.gr.

Επίσης, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «σε σχέση με την ασφαλιστική-συνταξιοδοτική “απορρύθμιση” που προτείνει η συγκυβέρνηση», πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο Περιφερειακές Συσκέψεις, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, ενημερώνοντας στην συνέχεια και τους εργαζόμενους, «για τις καταστροφικές συνέπειες του προτεινόμενου σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης που πρότεινε στους δανειστές η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.».

«Η αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να είναι μαζική, ενωτική και συνολική. Για μία ακόμη φορά θα πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην προτεινόμενη λαίλαπα μέτρων που το μόνο που εγγυάται είναι την κατακρεούργηση των συντάξεων, την σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, την αύξηση της “μαύρης” και αδήλωτης εργασίας, την κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και την παραχώρηση της αναλογικής-ανταποδοτικής σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρείες.

Όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και η αποπληρωμή του χρέους, τόσο τα δεινά, η δυστυχία και η εξαθλίωση θα επεκτείνεται για το λαό μας. Σε περίπτωση ψήφισης της “εκτρωματικής” πρότασης της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. όχι μόνο δεν θα “εξευμενιστούν” οι δανειστές αλλά θα τους ανοίξει κι άλλο η όρεξη. Ψευδαισθήσεις, δισταγμοί και μικροπολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες λοιπόν δεν έχουν θέση σ’ αυτό τον αγώνα που είναι συνεχής και μακρύς. Αποφασιστικότητα και διεκδικητικό, συγκρουσιακό πνεύμα πρέπει να χαρακτηρίζουν και να διαπερνούν κάθε μορφή πάλης.

Η μαζική και ενωτική αντίδραση και κινητοποίηση των εργαζομένων είναι ο καταλύτης για την ανατροπή των σχεδίων της συγκυβέρνησης και των “θεσμών” για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό μέλλον της γενιάς μας και των γενεών των παιδιών μας !!!», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑