Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2016 | by fileto

0

Συνεχίζεται η ροή μεταναστών από τον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (30-1-2016) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα και να έχουν προσδέσει σε σταθερό σημείο της ελληνικής όχθης ένα σχοινί, μήκους 40 μέτρων, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στην τούρκικη όχθη και να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια.

Με τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε σαράντα (40) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) σχοινί, μήκους 40 μέτρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑