Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 2nd, 2016 | by fileto

0

Οι αγρότες σφράγισαν την Βόρειο Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη και Ασία

Mε κλειστά επ’ αόριστον τα τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα και με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων στα μπλόκα σε όλη τη χώρα σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες όσον αφορά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Η πιθανότητα συνάντησης με τον πρωθυπουργό απομακρύνεται τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας και σίγουρα όχι πριν από την πραγματοποίηση της γενικής απεργίας την επόμενη Πέμπτη, ενώ κεντρικό σύνθημα παραμένει η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και συζήτηση από μηδενική βάση.

Την Πέμπτη σχεδιάζεται αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας να συρρεύσουν στην πρωτεύουσα ενώ παράλληλα οι συνάδελφοί τους από τη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάζουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνενωθούν με τους υπόλοιπους απεργούς.

Από χθες το πρωί στις 11 έχει διακοπεί πλήρως η είσοδος και η έξοδος των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων και έως αργά χθες το βράδυ παρέμενε άγνωστο πότε θα άνοιγε. Τα τελωνεία Καστανέων στον Εβρο και Εξοχής στη Δράμα (στον Νομό Δράμας έχουν στηθεί συνολικά τρία μπλόκα) αναμενόταν να κλείσουν επίσης. Στο μπλόκο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι αγρότες προχώρησαν χθες σε κλείσιμο του δρόμου επ’ αόριστον.

Στο Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία Ευζώνων (σύνορα Ελλάδας με Σκόπια) και στη Δοϊράνη, τα οποία επίσης θα κλείνουν δύο ώρες το μεσημέρι και τρεις ώρες αργά το απόγευμα. Ωστόσο τρακτέρ από άλλα μπλόκα μετακινούνταν χθες προς το τελωνείο με στόχο να ενισχυθεί ο αποκλεισμός.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑