Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 6th, 2016 | by fileto

0

Ήρθαν οι σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη παρτίδα σιδερένιων σωληναγωγών είναι έτοιμη και σηματοδοτείται έτσι ακόμη πιο έντονα η έναρξη της κατασκευής του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου για τη χώρα μας, και συγκεκριμένα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρεία κατασκευής των σωληναγωγών είναι η Salzgitter Mannesmann International GmbH με εμπειρία που μετρά από το 1859!

Η  πρώτη παρτίδα βρίσκεται σε διαδικασία Δοκιμασίας Καταλληλόλητας – Διαδικασίας Κατασκευής και μετά και τη διαδικασία επίστρωσης οι σωληναγωγοί θα μεταφερθούν στους σταθμούς διαλογής του έργου στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Και όλα αυτά μόλις μήνες πριν την έναρξη της κατασκευής του έργου. Οι εταιρείες – υπεργολάβοι που αναλαμβάνουν τμήματα της κατασκευής περνούν από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επιλογής ως φαίνεται καθώς τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούνται είναι πολλά ώστε να διασφαλίζεται η επιτυχής και ασφαλής για όλους διαδικασία κατασκευής αλλά και ζωής του έργου ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του.

Έτσι ανάμεσα σε άλλα ως τυπικά κριτήρια για την προεπιλογή είναι η εμπειρία, ικανότητα, οικονομική ευρωστία αλλά και οι σχετικές πιστοποιήσεις που αφορούν τη διασφάλιση ποιότητας, τον έλεγχο ποιότητας και τα πρότυπα υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος. Αντίστοιχα βεβαίως και στη φάση κατακύρωσης τα κριτήρια είναι εξίσου αυστηρά αφού αξιολογούνται οι τεχνολογικές δυνατότητες, η δυναμικότητα, τα Logistics αλλά και η δέουσα επιμέλεια σε θέματα ακεραιότητας.

Αντίστοιχα προσόντα διέθετε και η Σωληνουργεία Κορίνθου η οποία αποτελεί έναν από τους  σημαντικότερους παραγωγούς χαλυβδοσωλήνων, διεθνώς, με περισσότερα από 50  έτη εμπειρίας και στην οποία ανατέθηκε σύμβαση προμήθειας του χερσαίου τμήματος του αγωγού.

Στο επίπεδο που ο αγωγός θα περνά από τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα από 30 Δήμους είναι πολύ σημαντικό ότι ο TAP τηρεί όλα τα πρότυπα ασφαλείας όπως έχει δεσμευτεί ενώ όπως αποδεικνύεται και από τις συμβάσεις που έχει ως τώρα αναθέσει, το ίδιο απαιτεί και προεξοφλεί και από τους υπεργολάβους του.

Κατά συνέπεια η κατασκευή ενός τέτοιου έργου με τόσο αυστηρό επίπεδο ασφαλείας δεν μπορεί παρά μόνο οφέλη να αφήσει στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες μπορούν να τα απολαύσουν ενώ ταυτοχρόνως θα είναι ήσυχες σε ότι αφορά θέματα ασφαλούς και ποιοτικής κατασκευής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑