Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 6th, 2016 | by fileto

0

Ανοίγουν το Παρανέστι για τους μετανάστες

Μπροστά στον κίνδυνο να βγούμε από τη Σένγκεν, η κυβέρνηση υπαναχωρεί άρον-άρον και ξανανοίγει τo κέντρο κράτησης της  Αμυγδαλέζας,  το οποίο πέρυσι  αποκαλούσε «αποθήκη ψυχών»!  Ανοίγει επίσης ξανά τα κέντρα κράτησης στην Κόρινθο και το Παρανέστι Δράμας.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην υλοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου» διαμήνυσε άλλωστε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, στη διάσκεψη για τη Συρία στο Λονδίνο, με τον  Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά:  «Έχουμε επωμισθεί βαρύ φορτίο, ιδίως σε τόσο δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης».  

«Θέλουμε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές, γιατί διαφορετικά θα τεθεί σε κίνδυνο και η Σένγκεν και η Ευρώπη» δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να σχολιάζει για τις απειλές εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν: «Ούτε τίθεται, ούτε θα τεθεί θέμα Σένγκεν για την Ελλάδα, όχι για μόνο για πολιτικούς, αλλά και για θεσμικούς λόγους»

Η ασφυκτική πίεση που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας  οδήγησε την κυβέρνηση σε μια θεαματική υπαναχώρηση, σε ένα θέμα φετίχ γι’ αυτήν έως σήμερα, καθώς βάζει «στοπ»  στην είσοδο ακόμη και των νομίμων πολιτικών προσφύγων!  Ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες δίνουν τη δυνατότητα στους Τούρκους, να μπαίνουν χωρίς βίζα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Αθήνα άναψε επίσης το πράσινο φως για να χαρακτηριστεί η Τουρκία, «ασφαλής τρίτη χώρα». Που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορεί όχι μόνο να επαναπροωθεί στη γείτονα, παράνομους μετανάστες, αλλά και πολιτικούς πρόσφυγες. Συγχρόνως παρέχεται στις αρχές το δικαίωμα να αποτρέπουν την άφιξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σε όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς.

«Είναι μεγάλη υπέρβαση για την Ελλάδα αυτό, αλλά το κάναμε για να καταδείξουμε τη διάθεσή μας για συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το δικαίωμα ελέγχων στο Αιγαίο αποκτά από την 1η Μαρτίου ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, η Ευρωσυνοριοφυλακή, που θα αναλάβει δράση σε συνεργασία με τη Frontex, ενημερώνοντας τη Europol, αλλά όχι απαραιτήτως και την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε ότι στέλνει στην Ελλάδα εκατό ειδικούς αστυνομικούς και δυο σύγχρονα, εξοπλισμένα πλοία της ακτοφυλακής.

Παγώνει πάντως προς το παρόν το σενάριο για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑