Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 12th, 2016 | by fileto

0

Καραγιαννίδης κατά Κούρκουλα για τη λίστα της Βεστφαλίας

Με έκπληξη διαβάσαμε την παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, σχετικά με την ερώτηση που καταθέσαμε στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά για όσα δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο τύπο τον προηγούμενο μήνα και αφορούν τα σχετικά με τη διαχείριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας ή λίστας Μποργιανς.

Και λέμε με έκπληξη, γιατί θα περιμέναμε ο κ. Κούρκουλας να είχε δείξει τα αντίστοιχα αντανακλαστικά όταν κατονομαζόταν στη στήλη «Έγκυρες Πηγές» στην εφημερίδα Δημοκρατία 26 – 01 – 2016.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα:

«Τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών την περίοδο 2012 2013 κατονόμασε ως τους Έλληνες αξιωματούχους στους οποίους είχε αποταθεί ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Μπόργιανς προκειμένου να τους παραδώσει τη λίστα των φοροφυγάδων Ελλήνων καταθετών. Ονόματα δεν είπε, μόνο αξιώματα. Με δεδομένο ότι στο υπουργείο Εξωτερικών προΐστατο τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με υφυπουργό τον Δημήτρη Κούρκουλα, εύλογο είναι να αναμένει κανείς κάποια απάντηση. Εκτός και αν ισχύουν όσα είχε απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο τότε υφυπουργός κύριος Μαυραγάνης, ότι δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν λίστες με προϊόντα παράνομων αποδεικτικών μέσων…»

Δεν το είδε αυτό ο κ. Κούρκουλας;

Το είδε και δεν αντέδρασε, ενώ τον κατονόμαζε;

Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όσο η φοροδιαφυγή και η συγκάλυψη της ο κ. Κούρκουλας επέλεξε να μην αντιδράσει, αλλά αντέδρασε άμεσα στην δική μας ερώτηση;

Αναμέναμε διάψευση, και από αυτόν και από τον κ. Βενιζέλο (ο οποίος από τις 24 Ιουνίου του 2013 ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Εξωτερικών), πριν προβούμε στην κατάθεση ερώτησης στον αρμόδιο υπουργό.

Αυτό άλλωστε είναι το ελάχιστο χρέος μας ως μελών του ελληνικού κοινοβουλίου όταν διαβάζουμε τέτοια δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται από κανέναν αρμόδιο.

Θα συστήναμε, επίσης, στον κ. Λοβέρδο να μην βιάζεται να υιοθετήσει τα λεγόμενα του κ. Κούρκουλα, πριν δούμε την επίσημη απάντηση του υπουργείου στην ερώτηση που καταθέσαμε, γιατί μπορεί να χρειαστεί να καταπιεί τη γλώσσα του.

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβαίνει αυτό.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑