Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2016 | by fileto

0

Παράνομα φυτοφάρμακα με βάρκες από Τουρκία

Στο Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης υπήρχε εδώ και αρκετές ημέρες η πληροφορία ότι μία μεγάλη ποσότητα Τουρκικών φυτοφαρμάκων θα ερχόταν στην χώρα μας με βάρκα.

Τελικά λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το παράνομο φορτίο κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κρατούνται και δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην βάρκα μετέφεραν 360 λίτρα φυτοφάρμακα σε υγρή μορφή του 1 και 5 λίτρων, 200 κιλά σε σκόνη σε συσκευασία του ενός κιλού και δύο συσκευασίες με σπόρο καλαμποκιού των 3 κιλών.

sakoi

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τετρακόσιες (400) συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και τρεις (03) συσκευασίες σπόρων καλαμποκιού,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ενώ συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί, ένας 32χρονος και ένας 42χρονος, για λαθρεμπόριο, για παράνομη εισαγωγή στη Χώρα και κατοχή παράνομων φυτοφαρμάκων καθώς και για παράνομη μεταφορά, εισαγωγή με σκοπό τη διάθεση φυτοπροστατευτικού προϊόντος για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε ελέγχο που διενεργήθηκε σε αποθήκη στην περιοχή Απαλού, με τη συνδρομή στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής Φερών εντοπίστηκαν, οι ανωτέρω δύο (02) ημεδαποί, ένα Φ.Ι.Χ. όχημα το οποίο μετέφερε τετρακόσια (400) λίτρα και διακόσια (200) κιλά  φυτοπροστατευτικά προϊόντα διαφόρων επωνυμιών καθώς και έξι (06) κιλά σπόρο καλαμποκιού τα οποία δεν έχουν έγκριση κυκλοφορίας στην Χώρα,  καθώς επίσης και ένα Ε.Ι.Χ. όχημα το οποίο ήταν προπομπός του ανωτέρω Φ.Ι.Χ. οχήματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω ημεδαποί, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο (02) οχήματα  και οι ανωτέρω ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και σπόρων.

Στη Νυμφαία

Συνελήφθησαν, την 16-4-2016 το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ένας 56χρονος και μια 54χρονη, διότι εντοπίσθηκαν να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 6 πλαστικά δοχεία που περιείχαν συνολικά 14 λίτρα φυτοπροστατευτικού υγρού, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα φυτοπροστατευτικού  προϊόντος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑