Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2016 | by fileto

0

Το νου σας στην Θράκη, τόνισε ο Ιερώνυμος

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, τελέστηκε χθες ο κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, μετά το πέρας του Εσπερινού, ο κ.κ. Ιερώνυμος διευκρίνισε πως «στη Θράκη και τη Μακεδονία δεν ερχόμαστε για να εντυπωσιαστούμε ή να δώσουμε κάτι. Ερχόμαστε για να πάρουμε δύναμη, κουράγιο, εδώ σ’ αυτούς τους αγίους τόπους».

Παρότρυνε πολιτεία και πολίτες να προσέχουν τη Θράκη και να κατανοήσουν ότι τα αιτήματα της Θράκης έχουν προτεραιότητα. Απηύθηνε μήνυμα στην πολιτεία και στον κάθε Έλληνα, που δεν κατοικεί σε ακριτική περιοχή, να κάνουν «λίγη υπομονή και να πούμε ας πάμε λίγο πιο πίσω στη σειρά των αιτημάτων μας. Η Θράκη και οι ακρίτες της Ελλάδος, όλοι οι ακρίτες πρέπει να χουν προτεραιότητα… Εδώ χτυπάει περισσότερο η καρδιά της Ελλάδας απ’ οπουδήποτε».

Η τετραήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Θράκη, η οποία άρχισε το Σάββατο στην Κομοτηνή όπου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ της σχολής κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, με επόμενους σταθμούς το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Σημειώνεται πως ο κ.κ. Ιερώνυμος, θα παραδώσει φαρμακευτικό υλικό κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Διδυμότειχου και στο κοινωνικό φαρμακείο Ορεστιάδας καθώς και τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑