Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2016 | by fileto

0

Προβληματικό το τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ στη Δράμα

Το ζήτημα της λειτουργίας του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανορθολογική κατανομή των διατεθεισών πιστώσεων επιστημονικού προσωπικού εκ μέρους της Διοίκησης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Ειδικότερα, το όλο θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη εν όψει της ανεξήγητης και ελεγχόμενης νομιμότητας και σκοπιμότητας απόφασης της Διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜΘ να μην διαθέσει στο Τμήμα Οινολογίας τις 5 εκ των 11 πιστώσεων που συνολικά έχει λάβει για το ΤΕΙ, ήτοι να μην διαθέσει τις απολύτως αναγκαίες πιστώσεις για την ομαλή λειτουργία του Τμήματος.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Κυριαζίδης στηλίτευσε έντονα την απόφαση αυτή του ΤΕΙ, καταδεικνύοντας τόσο την ιδιαίτερη σπουδαιότητα του Τμήματος Οινολογίας για την τοπική και εθνική οικονομία, αναλύοντας τον ρόλο που επιτελεί και την ιδιαίτερη σημασία του, όσο και την ανάγκη παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας προς επίλυση του προβλήματος αυτού με δεδομένο ότι οι πιστώσεις που διατέθηκαν εκ μέρους του Υπουργείου αποσκοπούν στην ενίσχυση του προσωπικού των υπολειτουργούντων Τμημάτων και μόνον.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας στην σχετική ερώτηση, απεδέχθη τις αιτιάσεις του κ. Κυριαζίδη και συμμερίστηκε την αγωνία του και τις επισημάνσεις του, αναφέροντας σχετικά ότι ήδη προέβη σε σχετική επαφή για το ζήτημα αυτό με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ. Ειδικότερα, η κα. Αναπληρώτρια Υπουργός επεσήμανε την αδυναμία του Υπουργείου για άμεση διοικητικής φύσεως παρέμβαση λόγω του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πλην, όμως, ως και η ίδια διέκρινε, δεν είναι δυνατόν οι πιστώσεις που διατέθηκαν να μην οδηγούνται στα τμήματα που έχουν ανάγκες, δεσμευόμενη ως προς τούτο να προβεί και σε νέα επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ για την επίλυση του σχετικού προβλήματος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑