Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2016 | by fileto

0

Υποψίες για δεύτερο κρούσμα οζώδους στην Καβάλα

Για ακόμη μια φορά ο εφιάλτης της οζώδους δερματίτιδας χτυπά την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή του αστικού ιστού της.

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και την λήψη μέτρων σε δύο κύκλους που φτάνουν μέχρι και τα 25 χιλιόμετρα, μια υποψία για δεύτερο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή του Χαλκερού έθεσε σε επιφυλακή τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Καβάλας.

Η εμφάνιση του δεύτερου κρούσματος υπόπτου για οζώδη δερματίτιδα, σε εκτροφή στην ευρύτερη περιοχή του Χαλκερού, όπου είχε εμφανιστεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, έχουν σημάνει συναγερμό.

Ήδη, έχουν ληφθεί δείγματα και έχουν σταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Εντός της ημέρας μπορεί και αργά το βράδυ χθες να υπήρχαν αποτελέσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ζώα της συγκεκριμένης μονάδας που εντοπίστηκε το ύποπτο κρούσμα, είναι εμβολιασμένα. Αν το δείγμα που πάρθηκε όμως εμφανιστεί ότι είναι θετικό και επιβεβαιωθεί τότε θα πρέπει να θανατωθεί το σύνολο των 240 βοοειδών της εκτροφής.

Σε Καβάλα και Ξάνθη είναι σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα για την πρόληψη επέκτασης της νόσου μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε μονάδα ανεμβολίαστων ζώων στο Χαλκερό, της οποία τα βοοειδή έχουν θανατωθεί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑