Εκδηλώσεις

Published on July 14th, 2016 | by fileto

0

Και φέτος ο Άδρας είναι ζωντανός

Το πολιτιστικό γεγονός «ΑΡΔΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ 2016», διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις αυτές μετράνε είκοσι δυο χρόνια ζωής και χρόνο με το χρόνο γίνονται ολοένα και πιο γνωστές στην Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή νέων, που έρχονται κάθε χρόνο από όλες της περιοχές της χώρας μας, αλλά και από τις γείτονες χώρες.

Με γνώμονα την ανάγκη της νεολαίας για επικοινωνία και ξεφάντωμα, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, διοργανώνεται και φέτος το Φεστιβάλ ΑΡΔΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ 2016.

Το ειδυλλιακό περιβάλλον του ποταμού πλημμυρίζει με μουσικές σ’ ένα ξεφάντωμα, όπου σπουδαίοι καλλιτέχνες του ελληνικού και όχι μόνο, πενταγράμμου και χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρωθούν στην ακριτική περιοχή του ‘Eβρου, στις Καστανιές του Δήμο Ορεστιάδας.

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η ευρύτερη περιφέρεια, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.

Προσφέροντας περιπατητικά μονοπάτια, Ιππικό Όμιλο και άλλες δομές, αναδεικνύουν την περιοχή σε υψηλών προδιαγραφών επισκέψιμο τόπο εναλλακτικού τουρισμού.

Τόσο η Πολιτιστική Επιχείρηση(ΔΗΚΕΠΑΟ), όσο και ο Δήμος Ορεστιάδας, διοργανώνουν ένα εξαήμερο γεμάτο ευχάριστα και δημιουργικά δρώμενα, εναρμονισμένα με την ομορφιά του φυσικού τοπίου, τα οποία θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η οργανωτική επιτροπή προσφέρει έξι μέρες γεμάτες διασκέδαση και παλμό, καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες ρόκ και έντεχνης μουσικής, παράλληλες εκδηλώσεις, όπως αγώνες MotoCross, beach volley, δραστηριότητες, όπως κανό στο ποτάμι, βόλτες με άλογα και ποδηλατάδες, κ.α.

Φέτος διοργανώνονται για πρώτη φορά και παραποτάμιοι αγώνες 10 χιλιομέτρων χωμάτινος, και αγώνας με δυναμικό περπάτημα 3 χιλιομέτρων , το Σάββατο 30 Ιουλίου, 6:30μ.μ. με στόχο να δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός.

Σχετικά με τη διαμονή, υπάρχει οργανωμένο camping, αλλά και πλήθος καταλυμάτων στην Ορεστιάδα.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σε ό, τι αφορά το συναυλιακό μέρος του Φεστιβάλ, ξεκινά:

26/7Swimsuit competition on the islet of Arda with dj set

27/7 X- Factor live show

28/7 Koza Mostra- Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Γιάννης Ζουγανέλης

29/7Basska – Locomondo

30 /7 Μαλού- Έλενα Παπαρίζου – Ησαΐας Ματιάμπα – Μύρωνας Στρατής

31/7 Ευριπίδης Νικολίδης, Γιάννης Τζουανόπουλος (Λαϊκά φεγγάρια στα παραμύθια του μπουζουκιού.

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στον Πασχάλη Τερζή.)

Ελένη Βιτάλη – Γλυκερία- Smyrna- Zekiye Yurekli

 

Πώς θα φτάσετε στο χώρο

Με αυτοκίνητο: Στο χώρο του φεστιβάλ μπορείτε να φτάσετε μέσω της Εγνατίας οδού (Ε85). Ακολουθείτε τον κόμβο Καστανεών ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας.

Οι Καστανιές απέχουν ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο της εθνικής οδού. Από την κεντρική πλατεία του χωριού στρίβοντας αριστερά και σε απόσταση 500 μέτρων συναντάτε τον ποταμό Άρδα και το χώρο των εκδηλώσεων. Χιλιομετρικές αποστάσεις • Χώρος εκδηλώσεων – Καστανιές: 500 μ. • Καστανιές – Ορεστιάδα: 17 χλμ • Καστανιές – Αλεξανδρούπολη: 135 χλμ. • Καστανιές – Θεσσαλονίκη: 430 χλμ • Καστανιές – Τουρκία (Τελωνείο): 500 μ. • Καστανιές – Βουλγαρία (Τελωνείο): 28 χλμ.

Με λεωφορείο: Υπεραστικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου εκτελούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Όλα τα λεωφορεία έχουν τελικό προορισμό την πόλη της Ορεστιάδας όπου εκεί υπάρχει ανταπόκριση δρομολογίων μέχρι τις Καστανιές. Η τελευταία στάση εντός του χωριού απέχει 300 μέτρα από την κεντρική πύλη. Κατά τη διάρκεια του πενθημέρου πραγματοποιούνται εντατικά δρομολόγια από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑