Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 28th, 2016 | by fileto

0

Η πυροσβεστική καλεί κτηνοτρόφους από τη Ροδόπη

Υπ’ ατμόν βρίσκεται αυτή την περίοδο η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι πολλές και σε διάφορα σημεία από το Τρίγωνο Ορεστιάδας μέχρι και τον Στρυμόνα. Για να έχετε μια εικόνα από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι χθες το βράδυ είχαμε εστίες σε Ερατεινό Νέστου, που σημειώθηκε Σάββατο πρωί σε αγροτική περιοχή και δεν πήρε διαστάσεις λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης.

Άλλες εστίες είχαμε σε αγροτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις στο Δοξάτο Δράμας, Ίμερο Ροδόπης, Κάμπο Σαμοθράκης, Κρηνίδα (Βιτάστα) Αμφίπολης, Πεντάλοφος Ορεστιάδας, σε δασική περιοχή στα νεκροταφεία Γιατράδων στο Διδυμότειχο, σε αγροτική περιοχή δίπλα στην Κομοτηνή, Πολύσιτο Ξάνθης, σε δασική περιοχή της Δρύμης στην Ροδόπη, σε αγροτοδασική περιοχή στην Μάνδρα Ξάνθης κ.α.

 

Κλήσεις για εξέταση σε κτηνοτρόφους από την Πυροσβεστική

Οι πολλές εστίες που έχουν παρατηρηθεί τελευταία στην Ροδόπη στις περιοχές Ιάσμου και του δήμου Μαρωνείας – Σαπών έχουν θορυβήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία μέσω του ανακριτικού της τρήματος καλεί κτηνοτρόφους της Ροδόπης, προκειμένου να τους εξετάσει ώστε να εξιχνιάσει τα περιστατικά αυτά.

Σάλπη, Ίασμος, παραλίμνιες περιοχές της Βιστωνίδας, Γλυκονέρι, Προσκυνητές, Ίμερος και περιοχές των Σαπών έχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και εκεί έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα πυρκαγιών σε αγροτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να εγείρονται υπόνοιες εμπλοκής κτηνοτρόφων με ενδεχόμενο δόλο για την παρουσία πυρκαγιών στην χρονική περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Οι καταθέσεις θα δοθούν στο ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κομοτηνή.

Η παράδοση δε των κλήσεων έχει προκαλέσει μια μικρή ανάσταση στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής, που ταλαιπωρήθηκε αναίτια το χρονικό αυτό διάστημα από τα συνεχή περιστατικά, θέλοντας προφανώς να κάνει σωστά τη δουλειά της, ξεκινά την διερεύνηση του θέματος από το μηδέν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑