Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 15th, 2016 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε απάτη κλοπής 13,5 τόνων ελιάς στην Καβάλα

Ένας 36χρονος έδινε το φορτηγό του στον άγνωστο, μέχρι τώρα, συνεργό του, ο οποίος έκλεψε σε δύο περιπτώσεις τα εμπορεύματα από δύο εταιρίες, παριστάνοντας τον υπάλληλο

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή 36χρονου σε δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Σε βάρος του 36χρονου και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Η διερεύνηση των δύο υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των επιχειρήσεων που εξαπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την πρώτη επιχείρηση, την 14-10-2015, εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της στο Νομό Καβάλας, ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως απεσταλμένος της μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η εξαπατηθείσα επιχείρηση και προφασίστηκε ότι θα αναλάμβανε μια συμφωνηθείσα μεταφορά.

Ακολούθως, αφού φόρτωσε σε φορτηγό, 13,5 τόνους βρώσιμης ελιάς, αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά.

Ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο ίδιος δράστης εμφανίστηκε και σε αποθήκη της δεύτερης επιχείρησης στο Νομό Λάρισας, όπου φόρτωσε σε φορτηγό, 24 παλέτες με κάστανα και ακολούθως αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το φορτηγό, που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο απάτες, ανήκει στον 36χρονο, ο οποίος το παραχωρούσε στον άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Επίσης προέκυψε ότι κατά το χρόνο τέλεσης των παράνομων πράξεων, ο 36χρονος είχε αλλάξει το χρώμα του φορτηγού, καθώς και ότι οι δράστες τοποθετούσαν σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑