Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 26th, 2016 | by fileto

0

Φωτιά, ευτυχώς χωρίς επέκταση στην Παιδόπολη Καβάλας

Στο κτήριο που παλιά στεγαζόταν τα μαγειρεία και το εστιατόριο του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στην Παιδόπολη Καβάλας στον Άγιο Λουκά στην Καβάλα, ξέσπασε από το υπόγειο (που χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη) πυρκαγιά χθες το πρωί κατά τις 8:00, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το οίκημα το οποίο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

Στο υπόγειο φυλασσόταν στρώματα, ξύλα, ντουλάπες, θρανία και άλλα τέτοιου είδους αντικείμενα τα οποία από άγνωστη αιτία άρπαξαν φωτιά, η οποία και εξαπλώθηκε σε όλο τον χώρο κινητοποιώντας μετά από τηλεφώνημα των περιοίκων την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Όλη η δύναμή της σε ελάχιστο χρόνο, μια και η απόσταση του κτηρίου της Πυροσβεστικής με την Παιδόπολη, είναι μικρή, βρέθηκε στο συμβάν και οι Πυροσβέστες με ειδικές στολές προστασίας μπήκαν μέσα στον χώρο, σβήνοντας την πυρκαγιά πριν εξαπλωθεί.

Παράλληλα πυκνός καπνός είχε σκεπάσει όλη την περιοχή του Αγίου Λουκά, την Κηπούπολη και την Ιχθυόσκαλα.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής πραγματικά αποσόβησε τον κίνδυνο της επέκτασης της φωτιάς στα παρακείμενα δένδρα τα οποία θα μετέδιδαν την πυρκαγιά σε όλο κτηριακό συγκρότημα αλλά και στο περιαστικό δάσος της Καβάλας.

Το ευτύχημα ήταν ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι ανεξάρτητο από την υπόλοιπη δομή της Παιδόπολης, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν κοπεί τα χόρτα, πράγμα που έπαιξε τον ρόλο του.

Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν αμέσως τόσο ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στο οποίο ανήκει η Παιδόπολη, Σωτήρης Σωτηριάδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Φίλιππος Φιλιππίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑